Karlovac nije poznat samo po svojim parkovima i rijekama, već i bogatoj sportskoj tradiciji koja postoji već 200 godina. Dok prolazite gradom, često ćete vidjet ljude kako trče nasipima i voze se biciklima, što je sasvim uobičajena pojava.

Naime sport je u Karlovcu toliko popularan da gotovo svaka prazna površina ima koševe i golove, ili sve popularnije terene za vježbanje na otvorenom – takozvani street workout.

Neovisno posjećujete li Karlovac turistički ili ste samo u prolazu na jedan dan ili možda živite u njemu, a imate želju okušati se u nekoj sportskoj aktivnosti u želji da poboljšate svoje zdravlje, u Karlovcu će svatko pronaći nešto za sebe i ponuda aktivnosti je stvarno šarolika i raznovrsna.

Karlovac nudi apsolutno sve, od teretana, terena za nogomet (vanjskih i unutarnjih), terena za rukomet, košarku, odbojku teniska igrališta, skakaonice za skokove u vodu, kupališta, bazene za sve koji vole vodene sportove, atletske staze za trčanje, bejzbol igralište, zimska klizališta, brdske i cestovne biciklističke staze te čamce i kanue za veslanje.

Korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva sasvim je uobičajena stvar, a bicikl se zapravo smatra kao osnovno sredstvo kretanja po gradu. Ukoliko tražite biciklističke staze i rute oduševit će vas činjenica da ih Karlovac ima na pretek – i kraćih i dužih relacija. Kultura vožnje bicikla po gradu Karlovcu propisana je još u 19. stoljeću te se održala i do danas.

Za ljubitelje adrenalinske zabave Karlovac je izvrsna lokacija. U nekima od njegovih prekrasnih šuma možete se zabaviti s prijateljima igrajući paintball ili airsoft ili krenuti u istraživanje okolice na quad ili ATV vozilima.

Ako ste ipak tip koji voli mirniji oblik zabave, okušajte se u gađanju lukom i strijelom ili zračnom puškom, a ako vam nije do gađanja opustite se u ribolovu na nekoj od karlovačkih rijeka.

Ako vam ipak nije do sporta koji iziskuje pretjeranu fizičku aktivnost, šetnja gradom i njegovim prekrasnim parkovima i perivojima odličan je izbor za provesti dan, a pritom možete razgledati i neke od najpoznatijih turističkih atrakcija. Za cjelodnevnu uživanciju u prirodi, pripremite piknik na jednoj od četiriju karlovačkih rijeka i uživajte u hladovini i prekrasnom prirodnom ugođaju.

01.07.2022

Izleti

Odlična aktivnost za sve koji vole provesti dan u prirodi, putovati i učiti o nepoznatoj povijesti i činjenicama karlovačkog kraja su jednodnevni izleti. Karlovac naime ima […]
01.07.2022

Ribolov Karlovac

Ribolov, ili u Hrvatskoj poznatiji još kao ribičija vrlo je popularna aktivnost i način za relaksaciju i odmor u prirodi. Ako volite ribolov Karlovac ima pregršt […]
01.07.2022

Rafting Karlovac

Rafting je adrenalinska avantura koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, a najčešće su to veće ili manje grupe koje […]
01.07.2022

Biciklističke staze u Karlovcu

Biciklizam i bicikliranje oduvijek su bili popularan način rekreacije u Karlovcu, no malo kome je poznata činjenica da karlovačka županija obiluje biciklističkim stazama za cestovni i […]
01.07.2022

Rekreacija u Karlovcu

Ako ste ljubitelj body buildinga, profesionalnog ili amaterskog ili samo želite isklesati tijelo prije odlaska na more, u Karlovcu je dostupno nekoliko teretana i fitness centara […]