Ljeto u Karlovcu

Iako Karlovac nema more, to nipošto ne znači da je ljeto u gradu dosadno ili da mu nedostaje ljetnih turističkih sadržaja. Karlovac je idealna lokacija za  posjetitelje koji se tokom ljetnih mjeseci vole baviti sportsko rekreacijskim sadržajima, razgledavanjem, kupanjem, ribolovom, adrenalinskim sportovima ili jednostavno provoditi dane u prirodi.

Karlovac je zbog svog geografskog položaja u središnjoj Hrvatskoj idealna početna točka za organizaciju zabavnih vikend izleta ili posjetu nekih od najposjećenijih turističkih atrakcija u njegovoj okolici – kao što su Nacionalni park Plitvička jezera.

Ali ono po čemu se grad najviše ističe i po čemu je i dobio nadimak “grad na četiri rijeke” su rijeke Mrežnica, Korana, Kupa i Dobra i njihova kupališta koja u jeku ljetne sezone okupljaju na tisuće kupača iz šire gradske okolice.

Karlovačka županija je raj za sve kupače koji vole kupanje u rijekama i jezerima, što karlovački domaćini jako dobro znaju, a na svakom je turistu da sam dođe i uvjeri se u to i rashladi se u nekim od najljepših karlovačkih kupališta.

Kupališna sezona počinje već u mjesecu Svibnju, ako ste dovoljno hrabri, a ne prestaje sve do kraja mjeseca Rujna.

Uz većinu poznatih kupališta vrsna je i ugostiteljska ponuda te niz rekreacijskih sadržaja kao što su najam kanua te igrališta za sportove kao što su nogomet, košarka i odbojka.

Uz rijeku Koranu vežu se i sami počeci karlovačkog kupališnog turizma, a zanimljiva je i činjenica da se uz obližnji slap na rijeci Korani volio kupati i slavni Nikola Tesla. Najpoznatije kupalište na Korani nalazi se u Slunju, a popularna su i kupališta uz slapove u krajevima Lipe, Jarčeg polja, Novigrada, Stativa i Grdunca.

Rijeku Mrežnicu koju krasi prekrasna plavo-zelena boja upotpunjuje desetak lijepih kupališta u Generalskom stolu, Zvečaju, Galoviću, Mihalić selu i Dugoj Resi, a u obližnjem Ogulinu nalazi se i jezero Sabljaci odlično za veslanje, jedrenje, ronjenje i ribolov.

Za kupače bit će zanimljive i toplice Lešće koje se nalaze tik uz rijeku Dobru i jedno su od najljepših termalnih vrela u Hrvatskoj.

Karlovac i karlovačke rijeke idealna su lokacija za sve ljubitelje raftinga, kajaka i kanuinga jer su sa svojih 200 kilometara toka gotovo idealne za ovakvu vrstu adrenalinske zabave.

Bogatstvo raznovrsnim ribljim vrstama privlači rekreativne i profesionalne ribiče iz cijele Hrvatske i svijeta, a karlovačka županija je među najprivlačnijim destinacijama za ribolovni turizam u Hrvatskoj.

No, pored kupanja u gradu možete uživati i u mnoštvu drugih aktivnosti. Ako volite jahanje i odmor u prirodi, opustiti se i uživati možete u konjičkom klubu Karlovac koji će vas više naučiti o tim plemenitim životinjama i učiniti vaš izlet nezaboravnim.

Ljubitelji paintballa u Karlovcu će pronaći nekoliko odličnih terena na kojima se mogu obračunati sa svojim prijateljima ili radnim kolegama ukoliko dolaze na team building. Najbolji tereni za paintball nalaze se na obroncima Vodenice blizu Kupe, u dolini Mrežnice i u šumarcima oko Korane i Slunjčice. Uz paintball, ljetni dan možete upotpuniti i vožnjom quadom po netaknutim karlovačkim šumama.

 

Did you like this? Share it!

Leave Comment