Jednodnevni program-3 vinarijeWineFine&Dine – wonderful Pleševica

Tri vinarije – polazak oko 10:30h; povratak do 17h

Za najznatiželjnije moguć je obilazak vinskog podruma i obiteljskog imanja. U sjeni stoljetnih lipa, okruženi vinogorjem, na vrhu Pleševičkog brežuljka zaboravljate vrijeme. Vinarija izrazito cijenjena među vinskim obožavateljima jer prezentira umijeće spravljanja vrhunskih vina već godinama i drži konstantno visoku kvalitetu svojih Chardonnaya, Pinota
crnih, Rizlinga, Sauvignona, Pinota sivih te Syraha. Njihova su vina elegantna i graciozna, skladna i aromatski bogata vina koja nisu proizvod modernih tehnologija, već razumna suradnja onoga najboljeg što daje priroda, tradicije i nova znanja. Obiteljska vinaria od skromnih oko 30.000 butelja godišnje, orijentirana na proizvodnju visoko kvalitetnih vina, vina koja su prirodna i autentična, za probirljivo tržište i vinske sladokusce.

11:00 Od traminca do pjenušca

Jedna od prvih gospodarstava Plešivičkog kraja
Uz prekrasan pogled, miris prirode, okuse domaćih specijaliteta užvaćete u magiji vina. Degustacija 3-5 vina, obilazak vinarije, povjest uz iznimno interesantne detalje.
Predan rad, ogromno iskustvo stjecano godinama, inovativnost i stručno usavršavanje rezultirali su mnogobrojnim medaljama, nagradama i priznanjima

12:30 Blago Plesevice

Od otmjenog okusa vina do otmjenog zalogaja pokraj prekrasnog vinskog krajolika. Degustacija 4 posebno biranih vina sa zalogajima (finger food). Pet hektara vinograda smješteno je na najboljim položajima u cijelom vinogorju. Gastronomska ponuda na gospodarstvu je autohtona i originalna, a proizvedena na obiteljskom dobru. Danas je jedan od najsjajnijih dragulja Pleševičke vinske ceste. Okusi koji se moraju doživjeti.

14:00 Dvorska vina

Vino se rađa u vinogradima, uzgaja u podrumima i živi vječno u svojoj boci. Iz ljubavi prema vinu nastali su okusi, neodoljivi i posebni. Istančan balans arome, mirisa i okusa dovodi nas do male tajne majstora okusa ovoga kraja. Iznenadjenje za kraj.