Team building na Korani

Zahvaljujući svom centralnom geografskom položaju, grad Karlovac je odlična startna točka za organizaciju jednodnevnih ili višednevnih izleta i zabavnih i rekreativnih aktivnosti, bilo pojedinačnih ili timskih.

Jedna od takvih aktivnosti je i team building, iliti timske aktivnosti na koje se odlučuju timovi i organizacije raznih vrsta i veličina. Pod pojmom team buildinga danas razumijevamo zajedničko provedeno vrijeme zaposlenika nekog poduzeća ili organizacije isključivo izvan poslovnih prostorija.

Pod team building možemo svrstati različite aktivnosti – od piknika, raftinga, posjete adrenalinskim parkovima i sudjelovanje u zajedničkim adrenalinskim aktivnostima, zatim zajedničke kreativne radionice, rješavanje zajedničkih zadataka i zagonetki, razni sportovi i tome slično.

Kao takav, pojam team buildinga bio je dosta nepoznat na našim prostorima do prije desetak godina, a točna definicija označava ga kao jedan proces ili aktivnost uspostavljanja zajedničke povezanosti, suradnje i povjerenja među timskim kolegama, a kao što i sami znamo, da bi uspjeli u današnjem gospodarskom okruženju vrlo je bitno sastaviti i održati kvalitetan tim ljudi koje obilježava uspješna i efikasna zajednička suradnja i timski duh.

Ako je efikasno izveden, team building će povećati lojalnost zaposlenika prema tvrtci, te će pozitivno utjecati na unutar timsku komunikaciju, izgraditi je te smanjiti konflikte. A uza sve to, svi će se u procesu dobro zabaviti i nasmijati.

Rijeka Korana koja protječe kroz Karlovac idealna je za organizaciju cjelodnevnih team building aktivnosti kao što su rafting i kanuing, ako želite dan provesti u netaknutoj prirodi. 

U kanjonu rijeke Korane nalazi se obilje prekrasnih vodopada koji su savršeni za rafting i nezaboravno adrenalinsko putovanje. Rafting na Korani često se odvija na nepristupačnim dijelovima rijeke i dionicama dugim i po desetak kilometara, a po putu ćete vidjeti prirodne ljepote kao što su brzaci, slapovi, kanjoni te stare napuštene vodenice.

Najbolja lokacija za rafting na rijeci Korani nalazi se u mjestu Rastoke pa sve do Veljuna, a najbolje vrijeme za organizaciju team buildinga je u rano proljeće i u jesen kad su slapovi bogati vodom i dok još nisu nastupile visoke ljetne temperature.

Did you like this? Share it!

Leave Comment